Projektnyitó rendezvény

2013-05-04

Ma tartották meg Szegeden a ProChess projekt nyitó rendezvényét. Mint ismeretes, a 18 hónapos projektet a szegedi Maróczy Géza Sportegyesület és a Zentai sakk-klub közösen valósítják meg, az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretein belül, az EU támogatásával.

A Prochess projekt ma a széles nyilvánosságnak is bemutatkozott. 2013 május 4.-én a szegedi Agórában tartották meg a hivatalos projektnyitó rendezvényt, ahol a média képviselői is jelen voltak. A projekt szerbiai koordinátora nyilatkozik a helyi televíziónak.

A rendezvényt Dr. Kozma József, a Maróczy Géza Sportegyesület, elnöke nyitotta meg, majd Kopasz Róbert, a projekt magyarországi koordinátora részletesen bemutatta a projektet, vázolta a célokat és azokat az eredményeket, amit a projekttől várnak. Szeles Csaba, a projekt szerbiai koordinátora a Fiatalok sakk-oktatásának helyzetéről Szerbiában tartott előadást (a prezentációja letölthető innen), majd Herpai József, a Maróczy Géza Sportegyesület sakkedzője a Magyarországi fiatalok sakk-oktatásának a helyzetéről számolt be. 

Beszélgetés a fiatal sakkozókkalVégül Herpai József vezetésével egy kötetlen pódium-beszélgetést hallhattak a résztvevők, ahol fiatal és máris eredményes szegedi sakkozók vallottak arról, mit jelent nekik a sakk és miként formálta életüket, amióta megismerték. 

 

A rendezvény egy büfé-ebéddel zárult. Utána a résztvevők egy gyorslépéses sakkversenyen vehettek részt.